Els parcs més bonics de Barcelona

Els parcs més bonics de Barcelona

Són moltes les raons per visitar Barcelona: el seu ric patrimoni arquitectònic, les seves platges ben equipades, l’ambient cultural i la seva vida nocturna. I encara que tots ells siguin arguments d’allò més atractius, moltes vegades s’oblida esmentar un dels més atractius: els parcs de Barcelona.

La ciutat compta amb una sèrie de jardins i espais verds en tots els seus districtes. Si planeges visitar la capital catalana amb els teus fills, la solució ideal és llogar un dels molts apartaments a Barcelona prop d’un parc públic, on es pugui jugar amb els més petits.

Però saps ja quins són els millors parcs de Barcelona? Heus aquí els jardins més bonics de la ciutat de Gaudí.

Parc de l’Laberint d’Horta

Sens dubte, un dels més suggestius de la ciutat. Aquest parc va ser construït a la fi de segle XVIII per l’arquitecte italià Domenico Bagutti, i originalment era un jardí privat d’una família de la noblesa catalana.

El Parc de l’Laberint alberga el Palau Desvalls, l’antiga casa de la família que va encarregar l’obra, així com nombroses escultures d’estil neoclàssic. L’exuberant vegetació d’alzines, eucaliptus i camèlies crea un romàntic i encantador.

A la part inferior de jardí podràs accedir a l’laberint que consta de 750 metres de xiprers. Molts argumenten que per sortir de l’laberint de senders només ha d’anar sempre a la dreta, però no sempre el truc funciona.

Parc de la Ciutadella

Com el seu nom indica, aquest bell jardí està situat en una zona anteriorment ocupada per una ciutadella militar. Després de la Guerra de Successió Espanyola va acabar en 1714, Felip V de Borbó va construir una fortificació amb la finalitat de controlar la capital català rebel que s’havia alineat a favor de la prohibició de perdedor.

L’àrea va ser abandonada per l’exèrcit només en el segle XIX i va ser finalment reconstruït per l’Exposició Universal de 1888. El projecte va ser confiat a l’planificador Josep Fonteseré que va comptar amb la col·laboració d’Antoni Gaudí. El famós arquitecte modernista es va encarregar d’embellir el símbol més conegut de parc: la font, la creació d’una pedra blanca que representa el naixement de Venus. En el punt més alt de l’monument és la quadriga de l’Aurora, magnífica escultura de bronze de Rossend Nobas.

En aquest parc, també podràs trobar el zoològic, un llac petit, el Castell dels Tres Dragons i el Parlament català.

Park Güell

Aquest bell jardí va ser construït a principis del segle XX al Turó de l’Carmel, un barri de vessant de Gràcia. El parc està dedicat a Eusebi Güell, empresari, així com mecenes d’Antoni Gaudí.

El projecte original va consistir en la construcció d’una ciutat jardí inspirat en les ciutats angleses que l’empresari català havia conegut en els seus viatges a través de Canal. El projecte no s’ha completat i el treball es va aturar per sempre en 1914. Després d’uns anys, el municipi de Barcelona va comprar el terreny per convertir-lo en un parc públic.

A la part superior hi ha una plaça de grava gran on es pot admirar tota la ciutat. El Parc Güell té un ambient de conte de fades que no et deixarà indiferent.

Parc de Montjuïc

La muntanya de Montjuïc va ser un dels escenaris dels Jocs Olímpics de 1992 i és famós per les seves enormes espais verds, el Jardí Botànic i el MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya).

Si vols escapar de les multituds de centre, has de dirigir-te a l’Castell de Montjuïc, on podràs visitar la fortalesa i gaudir d’una increïble vista de 360 ​​° de tot Barcelona.

Parc de la Creueta de Coll

Aquest parc no és tan conegut pels turistes per la seva ubicació i la seva recent construcció. La Creueta de Coll és un parc protegit amb un gran llac d’aigua que a l’estiu es converteix en una piscina pública, una gran plaça de 6.000 m2 i una vegetació de matoll mediterrani, roures, acàcies i un petit palmerar en el medi de l’estany. El jardí també disposa d’una zona de pícnic, tennis de taula, pista de bàsquet, bar i zona de jocs.

Si encara no has visitat la capital catalana aquest estiu, és el moment adequat per fer-ho. L’oferta cultural és extraordinària, la costa mediterrània i els nombrosos parcs de la ciutat són més que suficients raons perquè coneguis la ciutat.

También te puede interesar