El barri gòtic

El barri gòtic

El Barri Gòtic de Barcelona és una de les zones més visitades pels turistes que cada any acudeixen a Catalunya. La zona està considerada com una de les més antigues i precursora del que avui dia coneixem com la Ciutat Comtal, és una de les àrees més màgiques que podràs conèixer durant la teva visita en família a aquest racó català.

El Barri Gòtic de Barcelona mereix bé una visita a peu amb molta tranquil·litat i, sobretot, harmonia. En ell, estaràs caminant amb les ulleres de la història, i necessitareu tots els vostres sentits per viatjar en el temps a aquella antiga polis més medieval, i fins i tot, més romana.

Si amb la teva visita a la ciutat mediterrània vols conèixer tot el possible de com és el dia a dia dels seus veïns, et recomanem que us allotgeu en un apartament de lloguer. Els pots trobar en zones més turístiques, com en el mateix Gòtic o al Born, o en llocs més cèntrics com Les Corts o l’Eixample.

Què descobrir a Barcelona?

Aquest barri de al centre de Barcelona, ​​que ocupa la zona a l’esquerra de la Rambla i que s’estén des de Plaça Catalunya fins al port, i limitant-se per la Via Laietana a l’esquerra, permet conèixer la veritable essència de la ciutat.

Els seus orígens es troben en els assentaments romans de Barcino, que més tard van acollir l’àrea medieval de la ciutat i el districte jueu. Va ser al segle XIX que, amb l’eixample i remodelació de la ciutat, es van decidir tirar les muralles que protegien l’àrea gòtica, cosa que va donar naixement a l’actual Barri Gòtic.

L’Eixample i la transformació de l’Barri Gòtic

Sens dubte una de les zones arquitectòniques més impressionants per visitar a Barcelona, ​​sense treure-li importància a l’nucli antic, és la zona cèntrica de l’Eixample.

Zona delimitada pels barris del Poble Nou, Gràcia, Barri Gòtic, Sants-Montjuïc i el Clot. El districte, fruit de el pla urbanístic i arquitectònic d’Ildefons Cerdà i Sunyer, compta amb una distribució de carrers i pomes de pisos fetes en còpia unes de les altres.

Com és això? Les seves cases estan dissenyades per acollir al seu interior un pati comunitari amb jardí, de manera que es potencia la vida de barri dins d’ell mateix veïnat. Una curiositat que li dóna més encant a centre dela ciutat.

También te puede interesar