Els plats típics catalans

Els plats típics catalans

Per a molts, una de les meravelles de Barcelona no es troba en els seus emblemàtics carrers de l’Gòtic o el llarg passeig de la Rambla; ni fins i tot, a la majestuositat de la Basílica de la Sagrada Família o el Parc Güell. Està en la gastronomia i els plats catalans.

I és que Barcelona ha estat reconeguda en multitud d’ocasions internacionalment per la seva cultura de menjar i la seva alimentació. I a tot això, se li suma un clima ideal i turístic on poder desenvolupar les millors idees culinàries així com una exquisida oferta de restaurants.

Fins i tot, la nova onada de xefs gastronòmics experimentals, com Ferran Adrià (el fundador del Bulli), han portat que el focus internacional gastronòmic es fixi a Barcelona. Vols conèixer quins són els seus plats principals? Aquí te’ls mostrem, així que bon profit!

PLATS PRINCIPALS

“Els rovellons”

Gràcies a la ubicació de Barcelona a la costa mediterrània, la cuina inclou una selecció abundant i variada d’opcions de components, el que permet uns resultats imaginatius.

Un plat molt especial i estimat pels autòctons prové de les muntanyes, els rovellons. Solen menjar-se en una barreja d’oli i julivert perquè absorbeixi tot el seu sabor.

El famós “pa amb tomàquet”

El plat més famós de Catalunya i Barcelona en tot l’àmbit estatal. El pa es frega amb tomàquet fresc i se li ruixats oli i sal. Un veritable aliment bàsic català.

Els “calçots”

Els calçots són una varietat petita de cebes que floreixen només durant la primavera i es solen menjar en barbacoes i àpats familiars o amb amics anomenades “calçotades”.

Aquestes verdures solen rostir-se normalment i servir-se amb salsa romesco.

La Escalivada

La Escalivada és un plat calent de verdures a la graella (normalment albergínies, pebrots vermells, cebes i tomàquets) sense pell i que se serveix amb oli.

La Escudellla

Aquest típic guisat català està fet amb trossos de carn, fesols, patates, col i pasta. Se li zo en tres camps de menjar: un brou, seguit pel camp de carn, i els condiments vegetals.

SALSES

Salsa Romesco

La famosa salsa romesco es ve usant especialment per als calçots i està constituïda com una salsa d’ametlles, all rostit, oli d’oliva i pebrots vermells secs.

Receta salsa romesco preparada con Thermomix

El Allioli

Aquesta salsa està feta d’all i oli d’oliva. Els ingredients es tracten i modelen durant un període llarg de temps per fer una pasta blanca.

POSTRES

Crema Catalana

Similar a la Crème Brulée francesa, i es fa amb sucre, els rovells d’ou i canyella. L’aspecte més particular d’aquesta crema és que està cremada a la part superior.

Panellets

Dolços rodons petits fets amb ametlles, sucre, ous i nous de pi. Es poden condimentar en qualsevol amb qualsevol tipus de revestiments, però els tradicionals s’enrotllen en els pinyons.

Pots trobar més informació de la cuina catalana a gastronomiacatalunya.cat

También te puede interesar